Les meves sèries preferides de l’any, primera part

(La foto que encapçala l’article és un fotograma de “Line of Duty”)

daredevil

10 – DAREDEVIL (Temporada 2, Netflix)

“Daredevil” és basa en els còmics de Marvel i comparteix univers, ni que sigui tangencialment, amb les fastuoses pel·lícules dels “Avengers” i companyia. Però ha estat l’encarregada de marcar el to gris i realista que han seguit “Jessica Jones” i “Luke Cage”. I no tan sols supera a les dues en profunditat, a més combina les millors seqüències d’acció del moment (en especial els fragments d’arts marcials) amb un discurs sobre la culpa i la justícia molt ben mostrat a una segona temporada on la moral catòlica de Matt Murdock / Daredevil s’enfronta al clàssic “Ull per ull” d’un antagonista com Punisher, magníficament encarnat per Jon Bernthal.

 

bloodlines2

9 – BLOODLINE (Temporada 2, Netflix)

Com a “Mr.Robot”, a “Bloodline” li ha tocat gestionar una segona temporada on els fets clau semblaven establerts. Però la fidelitat familiar i el sentiment de culpa segueixen bastint un drama que passa a les costes de Florida però que és sec en la seva concepció. A la segona temporada, “Bloodline” ha emprat de manera molt sàvia els “flashbacks” per compactar un drama excel·lent que es tancarà amb una tercera i darrera temporada.

 

happyvalleys2

8- HAPPY VALLEY (Temporada 2 a Movistar Plus Series, Temporada 1 també a Netflix)

El policial britànic, aquest gènere tan prolífic com poc explorat, en perspectiva local. La vida a un poble, la policia local que combat el crim mentre coneix al detall les debilitats dels seus veïns. Però la Sargent Cawood ha de seguir superant els traumes per lluitar contra el mateix enemic, físic a la primera temporada però a la segona una fosca ombra que emana d’una presó. Un enfrontament psicològic molt ben resolt a la segona temporada d’aquesta sèrie a reivindicar.

 

lineofduty2

 7- LINE OF DUTY (Temporada 3, Movistar Plus Series)

Seguint amb el policial britànic. “Line of Duty” és una sèrie vibrant, realitzada amb un ritme frenètic, que no renuncia als “cliffhangers” ni a recursos més típics de la televisió pre-novelitzada. Amb tot, pot ser molt detallista, com a les extenses seqüències d’interrogatoris. Però ha canviat la realitat i aquí el protagonisme el tenen els policies que vigilen els mateixos policies, de manera que els conflictes morals i deontològics focalitzen una sèrie tan notable com poc coneguda.

 

 

peoplevsoj

6- AMERICAN CRIME STORY: THE PEOPLE VS OJ SIMPSON (Netflix)

Si “The Wire” era un retrat incisiu de la realitat social, racial i policial dels Estats Units vista des d’avall però mirant amunt, amb “The People vs OJ Simpson” tenim un viatge igualment profund però en el sentit invers, de les classes dominants a les modestes. Amb un sentit narratiu clàssic, no tan sols mostra el judici a un home sinó com el xou organitzat al seu voltant ha influït a molts aspectes de la realitat actual.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s