Les meves sèries favorites de 2016 Si volen veure les classificades en les posicions del 10 al 6, poden visitar l’entrada anterior.

(la foto de l’article és un fotograma del capítol “Nosedive”, de “Black Mirror”)

 

 

haltandcatchfirebis3

5- HALT AND CATCH FIRE (Temporada 3, AMC España)

Drama històric i la cadena AMC són conceptes que combinats remeten indefectiblement a “Mad Men”. Però amb la sèrie dels publicistes finalitzada, ha quedat a l’ombra “Halt and Catch Fire”, que amb la seva recreació del mon dels ordinadors personals des dels anys vuitanta ha creat els personatges més interessants dels darrers anys, que interactuen de manera magistral fins el punt d’aconseguir que el final de la temporada, on es discuteix un projecte que emula la creació de la internet contemporània, tingui el flaire dels millors textos teatrals.

mrrobots2

4- MISTER ROBOT (Temporada 2, Movistar Plus Series)

La vertiginosa primera temporada de “Mister Robot” acabava amb el dubte de com gestionaria una segona on el desengany regnaria, on els protagonistes es trobarien en una realitat menys idealitzada de la que havien projectat. I la sèrie ha optat pel risc, per mostrar el desequilibri psicològic d’Elliott amb un recurs ja vist però efectiu, però també per introduir nous personatges que casen amb l’atmosfera gèlida de la sèrie creada per Sam Esmail. I amb un capítol, el desè, finalitzat amb un magistral tiroteig

transparent-s3

3- TRANSPARENT (Temporada 3, Movistar Plus Series)

La primera temporada de “Transparent” va apropar una part de la realitat transgènere, aquella localitzada a la costa oest dels Estats Units dins una família amb mitjans econòmics. Però ja a la primera temporada i sobretot a la segona es començava a revelar que la intenció de Maura de viure com a dona era en realitat una mena de “macguffin” humanista que servia per fer un retrat agredolç d’una família moralment diversa. I el que només s’apuntava a la 2a temporada ha madurat a la tercera per convertir “Transparent” en el millor retrat coral de la televisió actual. Premi extra per l’extraordinari episodi “precuela,  dirigit per la directora Andrea Arnold (“American Honey”, “Fish Tank”).

 

 

theoa

2- THE OA (Temporada 1, Netflix)

A aquestes alçades, insistir que “The OA” ha causat divisió d’opinions és inútil, però el recent anunci d’una segona temporada sembla indicar una majoria silenciosa favorable a aquest artefacte revolucionari creat per Brit Marling. Perque “The OA”, que no deixa de ser un drama profund sobre un fet traumàtic disfressat de conte fantàstic, ha pres una sèrie de riscos que denoten ambició i una idea molt clara d’una narració. Un model narratiu on les imatges no són elements en els que confiar, i on els relats dels personatges s’han de posar en dubte. Unes decisions que han causat no poques cares agres, però que han ajudat a redefinir el panorama televisiu d’enguany.

blackmirrorsanjunipero.jpg

1- BLACK MIRROR (Temporada 3, Netflix)

Les dues primeres temporades de “Black Mirror” va suposar un daltabaix pel panorama televisiu. Les “anthology series” tenen la seva història, però cap havia jugat a l’especificitat temàtica de la manera que ho ha fet la creació de Charlie Brooker. La mateixa versatilitat narrativa que va regnar a les primeres temporades ha tingut una ampliació magistral als sis capítols de l’any passat, que han viatjat del revers tenebrós del gènere zombie (“Men Against Fire”) al drama obscur sobre les misèries morals, amb “Shut Up And Dance”, un dels episodis més durs mai no vistos per un servidor a una televisió. I tot i així no és el punt àlgid, que correspon a l’història d’amor de “San Junipero”, un relat amoròs però agredolç sobre viure al passat, però que resulta d’una bellesa plàstica i una sensibilitat extremes.

Classificació ampliada

1- BLACK MIRROR  – Temporada 3

2- THE OA  – T1

3- TRANSPARENT – T3

4- MISTER ROBOT – T2

5- HALT AND CATCH FIRE – T3

6- AMERICAN CRIME STORY: THE PEOPLE VS OJ SIMPSON – T1

7- LINE OF DUTY  – T3

8 – HAPPY VALLEY – T2

9- BLOODLINE – T2

10 – DAREDEVIL – T2

11- THE FALL – T3 (També coneguda com “La Caza”)

12- BRON / BROEN – T3  (També coneguda com “El Puente”)

12- STRANGER THINGS – T1

13- TRAVELLERS – T1

14- PEAKY BLINDERS  – T3

15 – WESTWORLD – T1

bronbroen

(Fotograma de “Bron / Broen”)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s